Parteneriate si proiecte

Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, Rosiorii de Vede

Proiect Erasmus + “LIVE NATURALLY, LIVE HEALTHY” (TRAIESTE NATURAL, TRAIESTE SANATOS)

                                                                        

La inceputul lunii noiembrie 2015 in Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, Rosiorii de Vede, a avut loc prima intalnire transnationala din cadrul proiectului Erasmus+ “Traieste natural, traieste sanatos” (Live naturally, live health), proiect elaborat si implementat de Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu”, Rosiorii de Vede in parteneriat cu scoli din Italia, Spania si Lituania. Cu aceasta ocazie, in scoala noastra  au fost prezenti membrii din echipele de implementare din cele patru tari mai sus amintite.

Intalnirea a debutat cu o ceremonie care s-a desfasurat in sala de spectacole a Clubului Copiilor si la care au participat domnul viceprimar , Teodoru Stanga, reprezentanti ai Directiei pentru Cultura , Educatie, Creatie si Sport, Rosiorii de Vede, reprezentanti ai tuturor scolilor din oras, profesori, elevi si parinti. Prin participarea numeroasa , comunitatea locala a dat inca o data dovada de implicare activa si directa in procesul de derulare a activitatilor de imbunatatire a actului educational.

In deschiderea festivitatii a luat cuvantul directorul Scolii Gimnaziale Mihai Eminescu, doamna profesor Cristiana Burlacu, care a tinut sa multumeasca in mod deosebit Domnului Primar Duica Cristian si institutiei primariei, pentru implicare si ajutorul acordat in vederea derularii in bune conditii a acestui proiect.

Totodata doamna director a subliniat beneficiile educative pe care acest proiect le aduce elevilor si profesorilor implicati, multumind echipei europene, din care face parte si  scoala noastra, pentru elaborarea unui proiect menit sa ofere copiilor noi si largi orizonturi europene si sa-i implice direct in contructia societatii europene.

Intalnirea a fost un real succes, atat din punctul de vedere al schimbului de bune practice cat si al aprecierilor facute de partenerii europeni, aprecieri referitoare la amenajarea si dotarile Scolii Gimnaziale “MIhai Eminescu” si la nivelul de pregatire al elevilor.